Castor Oil (ricinový olej)

Charakteristika:

I když je ricinový olej již odedávna používán jako léčebné laxativum, má i řadu dalších pozitivních účinků, o kterých možná nevíte. A je tomu tak zejména díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin, a to kyseliny ricinolejové, kyseliny olejové a kyseliny linolové. Ricinový olej je známý tím, že stimuluje růst vlasů. Pomáhá také při jejich nadměrném vypadávání, které mají za následek příliš těsné copánky a gumičky do vlasů, které poškozují vlasové folikuly. Použít jej však klidně mohou i páni, kteří trpí tzv. "Kouty". Stačí si trochu ricinového oleje nanést do dlaní a aplikovat k vlasovým kořínkům. Ricinový olej zásobuje vlasové folikuly živinami, čímž podporuje růst vlasů a také zamezuje jejich vypadávání. Stejně jako pokožku celého těla, i vlasovou pokožku chrání ricinový olej před vznikem různých infekcí a plísní. Díky ricinovému oleji budou vlasy nejenže pevnější, ale i mnohem lesklejší a hebčí. V neposlední řadě pomáhá i při zabraňování tvorbě lupů. Pro své mnohočetné výhody proto nesmí chybět v naší kosmetice.

castor-oil